2021-09-24

Besins Healthcare Nordicsin pääkonttori on muuttanut uusiin, ympäristöä huomioiviin toimitiloihin

Joulukuussa Besins Healthcare Nordicsin pääkonttori pääsi muuttamaan uusiin, raikkaisiin, Ruotsin Malmön Hylliessä sijaitseviin toimitiloihinsa. Uusi konttorirakennus, The Edge, on kerännyt paljon huomiota niin rohkean arkkitehtuurinsa ja tarjoamansa näköalojen kuin sisätilojensa tilantunnun ja valoisuudenkin ansiosta.

– Ihastuimme The Edgen arkkitehtuuriin ja designiin. Lisäksi rakennuksen ympäristöprofiili sopii todella hyvin oman yrityksemme visioihin. Uudet konttoritilamme peilaavat tavaramerkkiämme ja tarjoavat helposti lähestyttävän, houkuttelevan ja modernin työskentely-ympäristön kaikille työntekijöillemme, sanoo Besins Healthcare Nordics AB:n toimitusjohtaja Per-Olof Nilsson.

Moni Besins Healthcare Nordicsin työntekijä asuu Tanskassa, joten Hyllien keskeinen sijainti Malmön/Lundin ja Kööpenhaminan välissä sekä alueen kansainvälinen lentokenttä tekivät The Edgestä loistavan valinnan yrityksen vuonna 2018 alkaneen pohjoismaisen yhteistyön edistämisen ja eteenpäinviemisen kannalta.

The Edgen tarjoamat tilat on luokiteltu ns. Miljöbyggnad Guld -kategoriaan, mikä on korkein Sweden Green Building Councilin myöntämistä kolmesta sertifiointitasosta. Hopeatasoa varten kiinteistön omistajan on mm. oltava erityisen kiinnostunut ympäristöasioista, ja rakennukselta vaaditaan silloin jo enemmän kuin pelkästään lain asettamien vaatimusten noudattamista. Hopeatason rakennuksissa esim. aurinkosuojauksen, ääniympäristön ja ilmastoinnin on oltava huomattavasti normaalia korkeammalla tasolla. The Edgelle myönnetyn kultatason saavuttamiseen on asetettu erittäin kovat vaatimukset. Näihin kuuluvat mm. radonpitoisuus, joka on korkeintaan ¼ lain sallimasta tasosta. Lisäksi rakennuksessa asuvien ja työtä tekevien henkilöiden on myös itse koettava, että sisätilaympäristö on huippulaatua.

Konttoritilojen sisustus on Escandin sisustusarkkitehtien käsialaa. Sisustustiimin tavoitteena on ollut kuvastaa Besins Healthcarea yrityksenä, eli ilmaista hyvinvointia ja terveyttä myös sisustusratkaisujen kautta. Sisustuksessa on panostettu kestävyyteen ja työntekijöiden viihtyvyyteen. Lisäksi tavoitteena on ollut luoda mahdollisimman hyvin toimivat, tehokasta työntekoa ja hyvinvointia edistävät toimistotilat.

– Ympäristöasioiden huomioiminen on Escandille keskeinen asia. Perusteellisen paneutumisen kautta olemme etsineet juuri Besinsille sopivat ratkaisut, joiden on tarkoitus toimia monen vuoden ajan. Valinnoissa on kiinnitetty huomiota niin laatuun, kestävään muotoiluun kuin materiaaleihinkin. Tekstiilipohjaiset lattiamateriaalit on esim. valmistettu uusiokäytetyistä PET-pulloista ja kalaverkoista, kertoo Sofia Grahn, joka toimii sisustussuunnittelijana Escandilla.

Käytettävissä olevissa tiloissa voi järjestää isoja kokouksia ja tapaamisia, mutta sieltä löytyy myös tilat keskittymistä vaativaan yksilötyöhön sekä sosiaaliseen kanssakäymiseen – niin työntekoon kuin rentoon yhdessäoloonkin.

Josephine Fredh

Lehdistön yhteyshenkilö

josephine@theblocnordic.com

+46 (0)735 20 04 67