2020-03-11

Nytt huvudkontor för Besins Healthcare Nordics med miljöfokus

Sedan i december huserar Besins Healthcare Nordics i nya fräscha lokaler i Hyllie i Malmö. Den nybyggda kontorsfastigheten The Edge är redan omtalad för sin kaxiga arkitektur, utsikten, rymden och ljuset.

–Vi fastnade för arkitekturen och designen av The Edge. Samtidigt passar byggnadens miljöprofil väldigt väl med vår företagsvision. Med vårt nya kontor vill vi spegla vårt varumärke genom att erbjuda ett tillgängligt, attraktivt och modernt arbetsklimat för våra medarbetare, säger Per-Olof Nilsson, vd Besins Healthcare Nordics AB.

Flera av Besins Healthcares anställda pendlar från Danmark och Hyllies centrala placering mellan Malmö/Lund och Köpenhamn, med dess internationella flygplats, gjorde The Edge till ett perfekt ställe att bygga vidare på den nordiska resa som företaget inledde under 2018.

Lokalerna i The Edge är klassade som Miljöbyggnad Guld, vilket är den högsta av tre certifieringsnivåer som delas ut av Sweden Green Building Council. För att uppnå silver-status ska fastighetsägaren bl.a. vara engagerad i miljöfrågor och det krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav – bland annat måste solskyddet, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre. För att nå den högsta guldnivån, som The Edge har gjort, är kraven mycket höga, till exempel tillåts inte radonhalten vara högre än en fjärdedel av lagstadgat krav och de som bor och arbetar i huset måste dessutom själva tycka att innemiljön håller toppklass.

Designen av kontorsmiljön har inredningsarkitekterna på Escandi ansvarat för. Deras mål har varit att kontoret ska spegla Besins Healthcare som företag, genom att uttrycka välmående och en frisk känsla. Inredningen ska vara hållbar under lång tid framöver och medarbetarna ska ha ett trivsamt och funktionellt kontor som bidrar till ökad effektivitet och välmående.

–Miljötänket är centralt för Escandi, som genom en grundlig process har tagit fram produkter som ska verka för Besins under många år, både genom god kvalitet, hållbar design och genomtänkta material som återkommer i inredningen. T.ex. är det textila golvet bl.a. tillverkat av återvunna pet-flaskor och fiskenät, säger Sofia Grahn, inredningsdesigner på Escandi.

I lokalerna finns möjlighet till stora möten, avskilt arbete och sociala ytor som både kan användas för arbete och avkoppling.

Kostas Foussianis

Presskontakt

kostas.foussianis@medicalaffairs.se

0734-42 48 37