Besins Healthcare är specialiserat på utveckling av innovativa läkemedel för kvinnors och mäns välbefinnande. Vårt fokus ligger på hormonell substitutionsterapi där vi har en ledande position inom transdermal administration av bioidentiska hormongeler för både kvinnor och män. Vi har forskningscentra i Washington och tillverkning i Frankrike, Belgien och Spanien. Besins Healthcare har i dag ca 900 anställda. Vi finns representerade i över 100 länder och ca 30 produkter i globala produktportföljen.

Snabbfakta

Besins Healthcare i siffror

Mans- och kvinnohälsa

Klicka här

Kvinnohälsa

Besins Healthcare har i mer än 50 år utvecklat och tillverkat hormonläkemedel till hjälp för kvinnor med klimakteriebesvär, men även vid ofrivillig barnlöshet och risk för tidiga missfall. Våra östrogen- och progesteronbaserade läkemedel används av kvinnor i mer än 100 länder. Besins Healthcare var först med att utveckla en östrogengel och några år senare var vi först med ett bioidentiskt mikroniserat progesteron, tablett både för oral och vaginal användning.

Se våra läkemedel »

Klicka här

Manshälsa

Besins Healthcare’s satsning på mannens hälsa och välbefinnande inleddes 1982 med utvecklingen av en testosterongel för behandling av mäns övergångsålder (andropaus) och förstorade bröst hos män (gynekomasti). I början av 2000-talet lanserade vi världens första testosterongel för behandling av låga testosteronnivåer hos män (hypogonadism). I dag är våra testosterongeler de mest använda i världen.

Se våra läkemedel »