Nu finns vi i Norden!

”Nu finns Besins Healthcare, ett av världens ledande läkemedelsföretag med fokus på utveckling av hormoner för kvinnors och mäns hälsa och välbefinnande, även i Norden. Våra produkter har tidigare marknadsförts av distributörer men sedan årsskiftet har vi startat upp i egen regi. Idag är vi ett sammansvetsat gäng på 11 personer, inom kort 13, med många års erfarenhet inom terapiområdet hormonbrist för såväl kvinnor som män.
Vår vision är genom att erbjuda marknadens bästa produkter, service och support bli den ledande aktören och naturliga partnern inom hormonsubstitution i Norden.
Vi vill bidra till ett Nordiskt samarbete mellan specialister och öka kunskapen om hormonbrist och behandling hos förskivande läkare. Som ett led i detta arbete kommer vi tillhanda hålla utbildnings- och informationsmaterial utarbetat tillsammans med ämnesföreträdare till såväl läkare som patienter.
Vi vill också öka kvinnor och mäns kännedom om östrongenbrist och låga testosteron nivåer (Hypogonadism) och att det finns hjälp att lidra de besvärande symtomen.
Sist men inte minst så kommer Besins Healthcare under de närmaste åren lansera ett flertal nya läkemedel.”

Per-Olof Nilsson, vd

Mans- och kvinnohälsa

Klicka här

Kvinnohälsa

Besins Healthcare har i mer än 50 år utvecklat och tillverkat hormonläkemedel till hjälp för kvinnor med klimakteriebesvär, men även vid ofrivillig barnlöshet och risk för tidiga missfall. Våra östrogen- och progesteronbaserade läkemedel används av kvinnor i mer än 100 länder. Besins Healthcare var först med att utveckla en östrogengel och några år senare var vi först med ett bioidentiskt mikroniserat progesteron, tablett både för oral och vaginal användning.

Se våra läkemedel »

Klicka här

Manshälsa

Besins Healthcare’s satsning på mannens hälsa och välbefinnande inleddes 1982 med utvecklingen av en testosterongel för behandling av mäns övergångsålder (andropaus) och förstorade bröst hos män (gynekomasti). I början av 2000-talet lanserade vi världens första testosterongel för behandling av låga testosteronnivåer hos män (hypogonadism). I dag är våra testosterongeler de mest använda i världen.

Se våra läkemedel »